דמיינו מפעל שבו מכונות לעולם אינן נחות, מבצעות בעקביות משימות באופן מדויק, ומסייעות לעמיתיהן האנושיים להגיע לרמות פרודוקטיביות חדשות. זה לא חלום עתידני – זו המציאות הנוכחית של אוטומציה תעשייתית המופעלת על ידי רובוטים וקובוטים. במאמר החדש שלנו נחקור כיצד הטכנולוגיות המדהימות הללו מעצבות מחדש מפעלים ברחבי העולם, ומשפרות הן את הפרודוקטיביות והן את היעילות.
צורך ברובוטים או קובוטים
מפעלים ברחבי העולם מתמודדים עם מספר אתגרים – העובדים מתעייפים, עושים טעויות, לפעמים נאלצים לבצע משימות מסוכנות. רובוטים וקובוטים (קיצור של רובוטים שיתופיים) עוזרים לפתור את הבעיות הללו. בעוד שרובוטים עובדים באופן עצמאי, קובוטים עובדים זה לצד זה עם אנשים, מה שהופך את המשימות לקלות ובטוחות יותר.
האם רובוטים וקובוטים הם השקעה כדאית
הכנסת רובוט תעשייתי או קובוט למפעל דורשת הכנה וסכום מסויים מראש. כדאי לחשוב על זה כמו שתילת זרעים שיצמחו ליבול פורה ומניב בעתיד. איך כדאי להתכונן לשימוש בהם:
1. התקנה והגדרה: תהליך זה כולל הצבת הרובוטים במקום, חיבורים למערכות הקיימות של המפעל והכשרת עובדים לשימוש בהם.
2. התאמה אישית: לפעמים, רובוטים צריכים להיות מותאמים במיוחד כדי שיתאימו לצרכים הייחודיים של פס ייצור.
למרות שהעלויות שלהם עשויות להיראות גבוהות, היתרונות הבאים הופכים זאת לכדאי.
ההחזר על ההשקעה (ROI)
ברגע שהרובוטים והקובוטים פועלים, המפעלים יכולים להתחיל לראות את התמורה באופן הבא:
1. פרודוקטיביות מוגברת: רובוטים יכולים לעבוד ללא הפסקה, ולהגביר מאוד את שיעורי הייצור. לדוגמה, חברות שמשתמשות ברובוטים דיווחו על עלייה של 15-30% בפריון העבודה.
2. עלויות נמוכות יותר: אוטומציה מצמצמת את עלויות העבודה ומפחיתה בזבוז על ידי עבודה מדויקת.
3. איכות טובה יותר: כאשר רובוטים עושים את אותה משימה בצורה מושלמת בכל פעם, איכות המוצר משתפרת, מה שמוביל לפחות פגמים והחזרות (ריג’קטים).
4. החזר מהיר: חברות רבות מגלות שההשקעה שלהן מחזירה את עצמה תוך שישה חודשים עד שנתיים בלבד.
סיפורי הצלחה בעולם האמיתי – איזה חברות כבר עובדות עם רובוטים וקובוטים בהצלחה
בואו נסתכל על כמה חברות ידועות שמובילות את הדרך עם רובוטים וקובוטים:
1. אמזון: לאמזון יש למעלה מ-200,000 רובוטים העובדים לצד בני אדם במרכזים השונים שלהם. רובוטים אלה עוזרים לאסוף, לארוז ולמיין פריטים, ולהאיץ את תהליך המשלוח.
2. סימנס: במפעל האלקטרוניקה שלה בגרמניה, סימנס משתמשת בקובוטים כדי לסייע בהרכבת חלקים אלקטרוניים. עבודת צוות זו בין בני אדם לרובוטים מגבירה את הפרודוקטיביות ומפחיתה טעויות.
3. טסלה: במפעלי החברה יש רובוטים שעושים הכל – החל מייצור סוללות ועד הרכבת מכוניות. רמה גבוהה זו של אוטומציה עוזרת לטסלה לעמוד ביעדי הייצור שלה תוך שמירה על איכות גבוהה.
כיצד רובוטים וקובוטים משפרים מפעלים
1. דיוק: רובוטים יכולים לבצע משימות בדיוק מדהים, תוך הבטחת איכות עקבית. לדוגמה, רובוטים יכולים להלחים רכיבים זעירים בדיוק מושלם בתעשיית האלקטרוניקה.
2. גמישות ויכולת הסתגלות: ניתן לתכנת מחדש קובוטים במהירות למשימות שונות, מה שהופך אותם אידיאליים עבור מפעלים המייצרים מוצרים שונים.
3. תנאי עבודה טובים יותר: על ידי השתלטות על משימות מסוכנות או כאלו שחוזרות על עצמן, הרובוטים הופכים את מקום העבודה לבטוח יותר ומאפשרים לעובדים אנושיים להתמקד במשימות מעניינות ומורכבות יותר.
4. מפעלים חכמים: רובוטים מודרניים מחוברים לאינטרנט, אוספים נתונים שעוזרים למפעלים לפעול בצורה יעילה יותר ולחזות מתי יש צורך בתחזוקה.
הסיפור של רובוטים וקובוטים במפעלים הוא סיפור של טרנספורמציה. הם מביאים רמה חדשה של יעילות, איכות ובטיחות לייצור התעשייתי. למרות שההשקעה הראשונית עשויה להיראות גבוהה מהרגיל, התשואות בפריון ובאיכות הופכות אותה לבחירה חכמה עבור כל חברה שחושבת קדימה. בדיוק כמו שתילת זרעים לקציר שופע, השקעה ברובוטים ובקובוטים מכינה את הבמה לעתיד פרודוקטיבי ומוצלח יותר.
בחברת אוטומציה ירוחם ניתן למצוא מבחר גדול של פתרונות רובוטיקה וקובוטים המתאימים לתעשיות שונות של היצרנים המובילים בעולם כגון Nachi, Kassow Robots ו-Hans.